KOKEILU

Kaupunkikuormapyörien kokeilu toteutetaan Helsingin Jätkäsaaren ja Ruoholahden alueella. Kokeilu alkaa 1.7.2020 ja päättyy lokakuussa. Kaupunkikuormapyöräkokeilun tilaaja on Helsingin Kaupungin Liikenne (HKL). Kokeilun toteuttaa palvelumallin kehittänyt Colossus Finland Oy:n. Kumppanina hankkeessa on Lähikauppakeskus Ruoholahti. Kaikki pyörät on brändätty kauppakeskuksen mukaan. Lisäksi lähikauppakeskus Ruoholahdelle luodaan oma alueensa, jonne pyörän voi jättää. 

Kokeiltava palvelumalli on muotoiltu samalla alueella vuonna 2019 Colossus Finland Oyn tekemän kuormapyöräkokeilun oppien pohjalta. Nyt tehtävän kokeilun tavoitteena on oppia palvelumallin toimintaa sekä kehittää palvelua eteenpäin sellaiseksi, että se voidaan skaalata muihin kaupunginosiin sekä kaupunkeihin.

PYÖRÄT

Kaikki pyörät ovat sähköavusteisia. Pyörämalleja on muutamia erilaisia. Pyöristä löydät lisätietoa "Pyörät" välilehdeltä. Erityyppisillä pyörillä on tarkoitus selvittää pyörän tyypin vaikutusta palvelun käyttöön sekä käyttäjien edesottamuksiin.

PALVELUMALLI

Palvelussa luodaan asutuksen läpi kulkeva kuormapyörälinja tai "väylä", jonka varrella pyörän voi ottaa käyttöön tai sen käytön voi lopettaa. Väylä johtaa Jätkäsaaresta joukkoliikenteen pisteelle Ruoholahden Metroasemalle. Väylien suunnittelussa otetaan huomioon pyörän parkkeeraamisessa tarvittava tila sekä asuinaluerakenne.

 

Käyttäjä voi ajaa kuormapyörällä minne vain ja lukita sen määränpäässä. Pyörän käytön voi lopettaa kuitenkin vain toiminta-alueella Jätkäsaaressa tai Ruoholahdessa.  Pyöriä voi käyttää A-B liikkumiseen toiminta-alueella esimerkiksi osana metromatkustamisen matkaketjua, käydä ostoksilla, viedä lapset tarhaan, jättää pyörä sinne, kulkea (alle 90kg painoisen) kaverin kanssa yhdessä tai vaikka mennä pidemmälle lähimatkailulle- tai piknikreissulle. 

Palvelu on käytettävissä aina klo 7-22 välillä.

PALVELUN HINNOITTELU

Palvelu hinnoitellaan heinäkuun ajaksi siten, että rekisteröityneet kokeilijat voivat kokeilla palvelua täysin veloituksetta. Pitkäaikaisemmat vuokrat ovat hinnoiteltu riittävän huokeasti, jotta pidemmät piknik tai lähimatkailureissut voidaan tehdä pyörillä. Hinnoittelua tullaan muuttamaan kokeilun aikana saatavien oppien perusteella. 

  • Instagram

©2020 Colossus Finland Oy

Palvelua tarjoamassa